De bedste planter at plante i juli

Af Ida Andersen den July 22, 2022

Juli er måske ikke kendt som en måned, hvor du ikke kan plante nye blomster eller planter i din have eller på din terrasse. Vejret er dog varmt og solen skinner, og det giver dig den bedste mulighed for at indrette din terrasse og altan med grønt. Læs vores liste over, hvad du skal plante i juli, så du kan dyrke de rigtige planter til dit udendørsområde.


1. Sommerfuglebusk
Sommerfuglebuske er hurtigtvoksende planter med lange blomster, der blomstrer om sommeren. Du kan også få den fine busk i så lille en størrelse, at den passer til plantekasserne på terrassen. Sommerfuglebusken trives bedst på et solrigt sted. Den blomstrer med de smukkeste blomsterklaser i både små, lyserøde og hvide nuancer hen over sommeren og tiltrækker masser af sommerfugle.

Butterfly bush with purple flowers - perfect for self-watering planters on your terrace or balcony


2. Hortensia
Hortensia er nemme at plante i potter og blomstrer fra det tidlige forår til november. Når man planter hortensia i en potte, er det en god idé at vælge en stor potte eller plantekasse, så jorden ikke tørrer for hurtigt ud, og så rødderne får god plads. Sørg også for, at plantekassen har god dræning, så overskydende vand kan løbe væk. Stil planten et solrigt sted og gerne i læ for vinden. GrowBIG og GrowLARGE er store plantekasser med selvvanding og passer godt til planten. 

3. Kirsebærlaurbær
Kirsebærlaurbær er en populær plante i danske haver og hjem. Det skyldes blandt andet dens flotte grønne farve og dens evne til at modstå formskæring. Det er en stedsegrøn busk, som er god til at inddele terrassen op i små rum. Kirsebærlaurbær er en nem plante at have i haven. Den skal vandes to gange om ugen om sommeren. Med tilstrækkelige mængder vand og næring vil du nyde dit Kirsebærlaurbærbusk i mange år.

Cherry laurel with with flowers - perfect for self-watering planters on your terrace or balcony


4. Lavendel
Lavendel er en smuk plante, der er kendt for sine blå og violette blomster. Den kan dyrkes i haven eller i en krukke på din terrasse eller altan. Lavendel har brug for fuld sol for at vokse, så den vokser bedst udendørs og kan være et rigtigt valg at plante i juli. Du kan dekorere din altan med disse smukke farver og tiltrække sommerfugle til din altan og have. En lille plantekasse som GrowON passer godt til lavendel.


5. Salvie
Salvie vokser bedst i fuld sol og veldrænet jord. Hvis du ønsker at tiltrække fugle og sommerfugle til din altan og have, vil det være en god idé at plante masser af salvie, da de har aromatiske løv. Salvien blomstrer rigeligt hele sommeren, og den har en høj tolerance under tørke. Salvien kan være ideelle til kysthaver eller terrasser ud til vandet. De vokser også i plantekasser, og kan bruges som krydderi i din madlavning.

Salvias plant for your balcony or terrace


6. Asters
Hvis du leder efter en plante, der skal bringe farve til din altan eller terrasse om sommeren, kan asters være det bedste valg. Asters er kendt for deres fantastiske blomster, som fås i skønne farver. Deres farverige stjerneformede kronblade gør, at terrassen eller balkonen ligner en himmel fuld af stjerner. Asters vokser i alle typer jord, men de foretrækker veldrænet jord, og de har brug for solen for at blomstre.

Purple Asters flowers for your outdoor space: Balcony or Terrace. The best plant to plant in July

7. Roser
Roser trives godt i plantekrukker på altanen. De er mindre tilbøjelige til at etablere sig og trives under varme, tørre forhold. Plant dine roser i rosenjord og sørg for, at der er en god højde på potten, og at den har et hul i bunden, så vandet kan løbe af. Hvis du vil plante roser i haven, så husk at plante dem et sted med fuld sol og undgå at plante under træer, på grund af skyggen. Da stærk vind kan skade rosernes vækst, skal du vælge et sted at beskytte dem og huske at vande rigeligt.


8. Oliventræ
Oliventræet er et langsomtvoksende stedsegrønt træ, og er derfor oplagt til at dyrke i en plantekasse eller krukke. Det gør det også nemt at veksle mellem at have træet inde eller uden afhængig af vejret og sæson, da oliventræet ikke tåler frost. Med den helt rigtige omsorg, kan oliventræet blive mange år gammelt.

Olive tree is the perfect plant to plant in July


Da juli er den varmeste og tørreste måned på året, skal du være forberedt på at vande regelmæssigt. Vanding af planterne om sommeren, især når du er væk fra dem, kan være en udfordring. Sørg for at overveje, hvordan dine planter kan passe sig selv i den tid, du er langt fra dem, eller du er på ferie. Et unikt selvvandingssystem er én løsning: Et indbygget selvvandingssystem gør det nemt at holde dine planter grønne og sunde, når du er væk.

Se vores selvvandende plantekasser i dansk design som kan hjælpe dine planter med at tage sig af sig selv mens du er væk. 

Når den danske sommers varme begynder at nærme sig, bliver man uundgåeligt i lidt bedre...

Selv sunde planter kan pludselig visne og dø. Nogen gange kan man tænke, om planterne...

Sådan sikrer du, at dine planter og plantekasser overlever og trives hele vinteren - både...

TILBAGE TIL TOPPEN