Pas godt på dine planter og plantekasser over vinteren

Af Ida Andersen den December 05, 2023

Sådan sikrer du, at dine planter og plantekasser overlever og trives hele vinteren - både indendørs og udendørs.



Indendørs planter

Om vinteren vokser planter langsommere på grund af den svagere sol og generelt færre solskinstimer. Derfor har de brug for væsentligt mindre vand. For eksempel, mens din plante måske har brug for 3 liter vand om måneden om sommeren, reduceres vandforbruget til cirka en tredjedel om vinteren. Du kan nøjes med at fylde selvvandingssystemet hver sjette uge for at opretholde optimale forhold.

Sørg for, at planterne ikke bliver for våde; lad gerne jorden tørre ud, før du vander igen. Hvis jorden udvikler mug på grund af den overskydende fugt, kan du blot fjerne det berørte lag, tilsætte frisk jord, og lade planten tørre i et par dage. Hvis du gerne vil opretholde en kraftig plantevækst om vinteren, f.eks. med krydderurter, kan du installere LED-lys over planterne.



Udendørs planter

For at holde de stedsegrønne planter, der står udenfor om vinteren, skal du kun vande en smule, da regn og sne vil hjælpe med til at genopfylde beholderen. Tjek regelmæssigt for overskydende vand i beholderen, især i frostperioder, hvor du bør fjerne vandet fra vandbeholderen for at forhindre, at den går i stykker i frosten.

Sort plantekasse med grønne og lyserøde lyngplanter

GrowON Black Ash komplimenterer grønne og lyserøde lyng- og lyngplanter og og er flotte hele året.

Hvis du vil mere sæsonbetonede planter i dine plantekasser udenfor om vinteren, så kan du med fordel flytte dem til et sted, der er mere beskyttet mod vejr og vind, mens du venter på foråret.



Vedligeholdelse af de udendørs plantekasser i træ

Træ er et naturligt materiale, der ældes over tid. Plantekasser i træ er velegnede til vintervejr og kan tåle frost og sne. Eksponering for vand og vind får normalt træ til at få en mere grå farve, mens sollys kan blegne farven.

Plantekasser fra SQUARELY er behandlet med naturlige olier, der forsegler træet og bevarer dets farve over tid. For at bevare den naturlige farve kan du oliere træet en eller to gange i løbet af året. Hvis du ønsker at bremse forvitringen, kan du flytte plantekasserne til et mere beskyttet sted, når vejret er vådt og koldt.

Igen, når det er frostvejr, skal du sørge for at fjerne vand fra beholderne i selvvandingssystemet.

Pleje af plantekasser om vinteren

Plantekasser fra SQARELY er produceret af hårdt træ, hvilket gør det muligt at behandle dem om foråret og få dem til at se helt nye ud igen. Hvis du foretrækker det grå trælook, behøver du ikke bekymre dig om, at produkterne udsættes for forskellige vejrforhold.

Når den danske sommers varme begynder at nærme sig, bliver man uundgåeligt i lidt bedre...

Selv sunde planter kan pludselig visne og dø. Nogen gange kan man tænke, om planterne...

Sådan sikrer du, at dine planter og plantekasser overlever og trives hele vinteren - både...

TILBAGE TIL TOPPEN